Засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур»

25 березня 2024 року відбулося засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур», що діє на базі кафедри української мови та культури. Тема обговорення – «Російсько-українська культурна війна».

Студенти разом з доценткою Сібрук Анастасією обговорили основні процеси у сфері культури, що були активовані російською збройною агресією проти України.

Учасники гуртка презентували інформацію про місце української культури в сучасному світі та роль усвідомлення національної ідентичності. Студенти зауважили, що відбувається переосмислення історії та культури України на всіх рівнях. Було проаналізовано діяльність українських музикантів, поетів та письменників, художників до початку повномасштабного вторгнення та після 24 лютого 2022 року.

Студенти дійшли висновку, що усвідомлення елементів національної культури та збереження національної спадщини, а також творення нової культури має надзвичайно велике значення для розвитку демократичного суспільства. За останні 30 років ми зробили багато помилок. Але зараз молодь розуміє, що саме в їхніх руках творення новітньої історії та культури України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *