Засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур»

22 квітня 2024 року відбулося засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур». Тема обговорення: «Роль мистецтва в діалозі культур».
Студенти разом з доценткою кафедри Сібрук Анастасією обговорили основні процеси в галузі мистецтва, роль культури у формуванні національної свідомості українців в умовах глобалізації та міжкультурної комунікації.
Діалог культур – основа і важлива передумова для формування і зміцнення таких цінностей, як толерантність, повага, взаємодопомога, милосердя. Для існування і розвитку будь-якій культурі, як і будь-якій людині, необхідні спілкування, діалог, взаємодія. Ідея діалогу культур передбачає відкритість культур одна одній. Але це можливо при виконанні деяких умов: рівності всіх культур, визнання права кожної культури на відмінності від інших, поваги до чужої культури. Студенти активно долучилися до дискусії, аналізуючи сутність терміна «мистецтво». Виявилося, що для кожного учасника гуртка сенс вищезгаданого поняття різний.
На завершення гуртка студенти провели невелику вікторину, де відповідали на запитання про культуру та мистецтво різних країн світу та виявили неабияку обізнаність у багатьох питаннях культурно-мистецького спрямування!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *