Засідання студентського наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур»

27 лютого 2024 року кафедрою української мови та культури було проведено засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур». Тема обговорення: «Менталітет різних народів світу». Спікери – доцент кафедри Сібрук А.В. та студенти Національного авіаційного університету.

Учасники гуртка репрезентували інформацію про місце української культури в сучасному світі. Студенти зауважили, що зараз відбувається переосмислення історії та культури України на всіх рівнях. Україна перебуває на новому етапі творення історії. Світ почув і побачив Україну, інтерес до нашої культури, мови, традицій, історії збільшився. Окремо було розглянуто питання про роль українського слова на світовій арені та основні асоціації з нашою країною.

Студенти жваво обговорювали імена найвідоміших українців, які прославили нашу Батьківщину: письменники, художники, науковці, режисери, музичні виконавці… Спробували проаналізувати особливості менталітету відомих особистостей, порівняти з ментальними особливостями різних народів Європи.

На завершення дискусії учасники гуртка спробували дати відповідь на запитання: «У чому полягають основні відмінності менталітету різних народів?» Студенти дійшли висновку, що особливості менталітету не вплинуть на спілкування, якщо люди хочуть комунікувати один з одним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *