Захід до Міжнародного дня рідної мови “Українська мова – наша зброя і броня”

21 лютого в Національному авіаційному університеті відбувся захід «Українська мова – наша зброя і броня», присвячений Міжнародному дню рідної мови. Захід організувала кафедра української мови та культури факультету лінгвістики та соціальних комунікацій. Учасниками стали понад 50 студентів і співробітників Національного авіаційного університету, запрошені були також гості з Рівненського державного гуманітарного університету. З вітальним словом до присутніх звернулися в.о.декана факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Наталія Мельник, відповідальна факультету по роботі зі студентами Леся Хоменко-Семенова, завідувач кафедри української мови та культури Світлана Литвинська. У рамках наукової співпраці між кафедрою української мови та культури і кафедрою української мови імені професора К.Ф.Шульжука РДГУ привітала присутніх з Міжнародним днем рідної мови і виголосила доповідь про вплив української мови на польську завідувач кафедри Наталія Совтис, доктор філологічних наук, професор.

На заході студенти й співробітники НАУ обговорили значення української мови в Україні в умовах протистояння повномасштабному російському вторгненню, поділилися власними поетичними думками про українську мову, продекламували тексти інших українських авторів про красу й унікальність нашої мови. Було представлено доповіді про роль мови в збереженні державності («Мова – це зброя», Анатолій Пономарьов, СЗ-181), висвітлено функції і значення діалектизмів в українській мові («Історичний вплив на розмовну мову в Галичині», Ростислав Летків, ПР-101). Присутні також взяли активну участь у мовній вікторині, яку підготував і провів студент групи ПР-101 Ігор Хубулов.

Українська мова – це мова наших батьків, нас і наших дітей. Це мова нашого майбутнього. Це мова нашої Перемоги. З Міжнародним днем рідної мови!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *