Вшановуючи пам’ять жертв Голодомору

В останню суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору – геноциду проти Українського народу, організованого росією.
Пам’яті невинно убієнних мільйонів українців було присвячено 24 листопада 2023 року в Національному авіаційному університеті захід «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо». Кандидат історичних наук, доцент кафедри української мови та культури Уляна Кошетар розповіла присутнім про те, чому і як відбувався Голодомор в Україні і які були його наслідки. Про страшний біль українців, яких убила росія, які загинули в нелюдських муках голоду, почутий зі спогадів власних родин, ділилися учасники заходу. Ми пам’ятаємо цей біль і зробимо все, щоб помстити смерть Українців. Зло – росія – має бути покаране і воно буде покаране.
Учасників заходу було запрошено долучитися 25 листопада о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання, а також до всеукраїнської акції «Запали свічку». Засвітімо вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими і впевненості в помсті та перемозі України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *