Засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур»

17 лютого 2023 року кафедрою української мови та культури було проведено засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур». Тема обговорення: «Менталітет різних народів світу». Спікери – доцент кафедри Сібрук А.В. та студенти першого курсу Національного авіаційного університету.

Учасники гуртка презентували інформацію про процес міжкультурної комунікації в сучасних умовах. Студенти звернули увагу на той факт, що відбувається інтернаціоналізація суспільства в усьому світі, тому дуже важливо не забувати про маркери самоідентифікації.

Сібрук А.В. наголосила на тому, що менталітет є інтегральною етнопсихологічною ознакою, етнічним несвідомим, ядром нації. Ментальність виступає системою уявлень та цінностей, які стимулюють і регулюють поведінку в соціокультурних реаліях буття, виступає специфічним відображенням дійсності, яка зумовлена процесом життєдіяльності етносу в певних географічних, історичних та культурних умовах. Дослідження психологічних особливостей менталітету постає досить важливою проблематикою, адже саме він, визначає спрямованість особистості, соціальної групи, націй, їх цілі та мотиви. Він виступає конструктом людських цінностей, норм, поведінки, саморегуляції, установок та внутрішньої програми дій, визначає етнопсихологічні особливості особистості.

Вивчення менталітету різних народів дозволяє зрозуміти поведінкові особливості певних груп. Ґрунтовне вивчення менталітету власного народу,  розуміння історії – це шлях до національної єдності та перемоги України!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *