Засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур»

1 травня 2023 року відбулося засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур». Тема обговорення – «Україна в системі світових культур». Спікери – доцент кафедри Сібрук А.В. та студенти Національного авіаційного університету.
Учасники гуртка презентували інформацію про місце української культури в сучасному світі. Студенти зауважили, що відбувається переосмислення історії та культури України на всіх рівнях. Україна зараз знаходиться на новому етапі творення історії. Світ почув і побачив Україну, інтерес до нашої культури, мови, традицій, історії збільшується.
Сібрук А.В. розповіла про об’єкти світової спадщини ЮНЕСКО в Україні, відомі світовій спільноті архітектурні пам’ятки. Окремо було розглянуто питання про роль українського слова на світовій арені та основні асоціації з нашою країною.
Студенти жваво обговорювали імена найвідоміших українців, які прославили нашу Батьківщину: поети, письменники, художники, науковці, режисери, політики, спортсмени… Виявилося, що список таких постатей є доволі довгим і багатогранним. Також згадали про зміни в українській музиці та кіноіндустрії.
На завершення дискусії учасники гуртка спробували дати відповідь на питання: «У чому полягає значимість культури для людини?». Відповіддю стала цитата відомого українського діяча Любомира Гузара: «У житті людини дуже важливими є почуття правди і добра. Культура доповнює ці два елементи ще поняттям краси». А правда і добро на боці України, тому впевнено йдемо до Перемоги!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *