Перші наукові розвідки молодих учених: секція “Лінгвокультурологія” Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки»

Наукова подія, на яку традиційно очікують і в якій завжди беруть активну участь студенти, молоді вчені Національного авіаційного університету, інших українських і закордонних ЗВО – Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки» – розпочалася.
5 квітня 2023 року в рамках роботи конференції відбулося засідання секції «Лінгвокультурологія», організоване кафедрою української мови та культури. 57 учасників – студентів і молодих науковців з НАУ, гостей з інших ЗВО України та закордону долучилися до роботи секції. Не тільки здобувачі вищої освіти, а й їхні керівники – наші колеги з різних університетів – завітали на секційні засідання зі своїми вихованцями, відзначивши високий рівень проведення конференції «Політ» у НАУ, постійну увагу до неї і традиційну участь у ній як важливому науковому заході для молодих учених і студентів.
Студенти, молоді науковці презентували на секції «Лінгвокультурологія» наукові дослідження, присвячені актуальним питанням розвитку і функціонуванню української мови і культури сьогодні. Було представлено доповіді, тематика яких визначена реаліями нашого часу – про технології створення антиукраїнських фейків у інформаційному потоці, появу нових слів та висловів під час активної фази російсько-української війни, українську мову в соціальних мережах сьогодні: стан і перспективи, культурно-мистецьку експансію рф в український інформаційний простір у ХХІ столітті, проблеми мовної політики: Україна-Бельгія та ін. Глибокі аналітичні запитання, цікаві наукові дискусії, гостропроблемні теми для наукового обговорення засвідчили високий науковий потенціал нашої молоді – майбутньої інтелектуальної еліти нації.
Щиро дякуємо всім, хто доєднався до роботи секції «Лінгвокультурологія» ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки». Висловлюємо вдячність учасникам-гостям із РДГУ, СумДПУ, ПолтНТУ, ДУТ, ВСП “Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП”, КОКПНЗ “Мала академія наук учнівської молоді”в м. Сквира, КОКПНЗ “Мала академія наук учнівської молоді”в м. Біла Церква, Рівненської МАН. Сподіваємося на подальшу наукову співпрацю!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *