Вітаємо з днем народження професора кафедри (2004-2013) вельмишановну Януш Ядвігу Вацлавівну!

Колектив кафедри української мови та культури щиро вітає з днем народження вельмишановну Януш Ядвігу Вацлавівну – професора нашої кафедри (2004-2013), українського мовознавця, провідного педагога вищої школи, доктора філологічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України, відмінника освіти України, академіка Міжнародної академії наук вищої школи, громадського діяча, а також солістку-вокалістку, дипломанта і лауреата багатьох конкурсів і оглядів художньої самодіяльності!
Ядвіга Вацлавівна народилася 12 травня 1933 року в смт. Степань, тепер Сарненського району Рівненської області. Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю “Українська мова та література”. 1971 року захистила дисертацію на тему «Значення творчості І. Карпенка-Карого в історії мови української драматургії кінця XIX — початку XX ст.» на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук за спеціальністю «Українська мова та література».
1975 року присвоєне вчене звання доцента кафедри української мови.
З 2004 по 2013 рр. працювала професором кафедри української мови та культури (тоді – кафедри українознавства) Національного авіаційного університету.
Для нас велика честь була працювати з Вами! Цінуємо неоціненний вклад Ваш у розвиток освіти, української мови і культури в Національному авіаційному університеті! Божої благодаті, затишку і благополуччя під мирним, вільним українським небом, шановна Ядвіго Вацлавівно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *