Засідання секції «Лінгвокультурологія» ХХІV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки»

02 квітня 2024 року в рамках роботи ХХІV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки» відбулося засідання секції «Лінгвокультурологія», організоване кафедрою української мови та культури. Секція була репрезентована роботою двох підсекцій А і В з огляду на велику кількість здобувачів вищої освіти (78 учасників, заявлених у програмі), охочих представити свої наукові дослідження. На секційних засіданнях свої доповіді представили молоді дослідники з Національного авіаційного університету (ФЛСК, ФКПІ, ФКНТ, ФТМЛ, ЮФ, ФЕБА, ФЕБІТ), Рівненського державного гуманітарного університету, Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій, Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Національного університету біоресурсів і природокористування України, двох закордонних ЗВО – Bachelor, Masaryk university, Brno (Czech Republic) та Університету імені Ататюрка (Туреччина,) а також Відокремлених структурних підрозділів «Рівненський економіко-технологічний фаховий коледж НУВГП» та «Фаховий коледж інженерії, управління та землевпорядкування НАУ», ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей», Приватного вищого навчального закладу «Фінансово-правовий коледж», Обласного наукового ліцею в м. Рівне Рівненської обласної ради. Доброю науковою традицією кафедри української мови та культури стала співпраця з Малою академією наук України з метою популяризації Університету та залучення талановитої учнівської молоді до лав НАУ. Цьогоріч на конференції представили свої наукові здобутки учні-члени Рівненської малої академії наук учнівської молоді.   

Привітали учасників конференції заступник декана факультету лінгвістики та соціальних комунікацій з наукової та міжнародної діяльності Національного авіаційного університету Анжеліка Кокарєва і завідувач кафедри української мови та культури Світлана Литвинська, які побажали всім плідної роботи й успіхів у представленні результатів наукових досліджень.

Студенти, молоді науковці презентували наукові дослідження, присвячені актуальним питанням розвитку і функціонуванню української мови і культури сьогодні. Було виголошено доповіді, тематика яких визначена реаліями нашого часу – про концепцію українізації на початку ХХІ століття, роль української мови в становленні національної ідентичності, фразеологію в системі лінгвокультурних засобів, позивні українських військових (особливості творення), мову як чинник національно-етнічного самовираження та ін. Глибокі аналітичні запитання, цікаві наукові дискусії, гостропроблемні теми для наукового обговорення засвідчили високий науковий потенціал нашої молоді – майбутньої інтелектуальної еліти нації.

Щиро дякуємо всім, хто доєднався до роботи секції «Лінгвокультурологія» ХХІV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки». До нових зустрічей!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *