Засідання студентського наукового гуртка

30 березня 2023 року в рамках роботи студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми наукової комунікації» (керівники – завідувач кафедри Світлана Литвинська та доцент кафедри Оксана Приходько), що функціонує на кафедрі української мови та культури, було проведено четверте засідання за темою «Доповідь і мультимедійна презентація як форми оприлюднення результатів науково-дослідницької роботи студента». Засідання було заплановане саме напередодні ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «ПОЛІТ. Сучасні проблеми науки» з метою надання студентам практичних рекомендацій  щодо особливостей та технологій створення доповіді та мультимедійної презентації, як форм представлення результатів студентського наукового дослідження.

Студенти та магістранти ФЛСК, ФКНТ, ФКПІ, ФАБД, ФЕБА, ФТМЛ, які взяли участь у засіданні, мали змогу ознайомитися зі структурою доповіді, особливостями її виголошення, а також технічними вимогами до створення мультимедійної презентації.

Найбільше зацікавили студентів практичні поради доповідачеві, де йшлося не тільки про те, як створити наукову доповідь, але і як її виголосити, а, зокрема, подолати страх перед аудиторією.

У рамках профорієнтаційної роботи кафедри на засідання гуртка із представленням доповіді та мультимедійної презентації була запрошена Дарина Онишко, студентка 1 курсу Рівненського економіко-технологічного фахового коледжу НУВГП, яка посіла 2 місце в секції «Українська мова» на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

Отож, зичимо нашим студентам блискучих наукових доповідей із якісною переконливою та підставовою їх науковою візуалізацією!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *