Міжнародний обмін досвідом за програмою Erasmus+

Доцент кафедри української мови та культури факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Сібрук Анастасія Володимирівна взяла участь у програмі академічної мобільності KA171 Еразмус+ в Бартинському університеті (м. Бартин, Турецька Республіка) з 20 до 24 травня 2024 року.

Для студентів кафедри управління інформацією та документами факультету літератури Бартинського університету було проведено лекції на такі теми: «Роль архівів у збереженні культурної спадщини та історичної пам’яті: український та світовий досвід»; «Система державного діловодства в Україні: проблеми, виклики, перспективи». У наукових заходах брали участь науковці різних профілів навчання. Доцент Сібрук Анастасія закцентувала увагу на питаннях збереження культурної спадщини та архівів в умовах війни та природних катастроф.

Під час семінарів викладачі та студенти обговорювали важливі та актуальні питання діловодства в Україні та Туреччині, порівнювали особливості використання міжнародного досвіду.  Студенти ставили багато питань щодо рівня інформатизації та діджиталізації українського простору.

У межах програми міжнародного обміну досвідом Сібрук Анастасія ознайомилися з особливостями роботи бібліотеки Бартинського  університету та структурними підрозділами університету, репрезентувала особливості роботи та продемонструвала коротке відео про здобутки та пріоритети Національного авіаційного університету.

Викладачі Бартинського університету разом із Анастасією Сібрук обговорили коло наукових зацікавлень, участь у міжнародних програмах, публікаційну активність та можливості для подальшої співпраці.  Завідувач кафедри інформації та документообігу Ахмет Алтай та доценти  Лале Оздемір Шахір,  Гуріє Чолаклар обговорили з Анастасією Сібрук можливі шляхи співпраці, запланували гостьові лекції на 2024-2025 навчальний рік та участь у спільних проєктах. Кафедри соціології та філософії факультету літератури  також виявили інтерес до співпраці з Національним авіаційним університетом у нових наукових проєктах, спільних статтях та конференціях. Проведення таких заходів є важливою складовою роботи працівників вищої школи, оскільки дає можливість розвивати міжнародну співпрацю, залучати стейкхолдерів, здобувати нові знання та компетентності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *