Зустріч із перлиною роду Павленків

11 березня 2023 року доцент кафедри української мови та культури Інна Шевчук разом зі студентами мали честь узяти участь у творчому вечорі української поетеси, письменниці, художниці, науковиці, педагогині Марини Степанівни Павленко. Незважаючи на негоду, затишна зала Уманської міської централізованої системи бібліотек зібрала поціновувачів творчості члена Національної спілки письменників України, лауреата літературної премії «Благовіст», недержавної українсько-німецької премії імені О. Гончара й літературної премії імені М. Чабанівського, твори якої внесено МОН України до шкільної програми з української літератури (йдеться про «Казки з Ялисоветиної скрині» та «Русалонька із 7-В…»).
Напевно, щось дуже гарне закодоване в прізвищі Павленків, адже декілька поколінь цього роду радують нас барвами слова та фарби: батько Марини Степанівни – Степан Онисимович – автор методичних, літературознавчих і публіцистичних статей, художніх творів, перекладів; мати – Ольга Петрівна – поетеса, прозаїк; доньки – Ольга та Оксана – вносять свої корективи до образів деяких літературних героїв і допомагають підбирати найкращі ілюстрації до видань нових книжок, самі їх створюючи.
Зустріч із пані Мариною – це вистава одного актора, який своїм тембром голосу, зовнішністю, акторською майстерністю зачаровує з перших хвилин і тримає до останнього. Дякуючи господині вечора, кожен із нас поринув у дитинство, згадав про «метелики кохання», які бодай хоч раз у житті відчував; потішив свою внутрішню королеву, що десь глибоко зачаїлася у душі; згадав тих, хто намагався підрізати крила; по-жіночому торкнувся теми війни та сьогодення…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *